Şeker Hamuru Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şeker Hamuru Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şeker hamuru kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusu hamurun en iyi şekilde işlenmesi, pastada istenen görünümün oluşması için önemlidir. Şeker hamur ambalajında ilk çıktığı andan itibaren küçük birkaç işlem sonucunda kullanıma hazırdır. Pasta üzerinde ister kaplama sterse figür için kullanılışın hazırlandıktan sonra özenli şekilde davranılması gerekmektedir.

Şeker Hamuru Nasıl Kullanılır?

Şeker hamuru kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, hamurun ambalajından çıkarıldıktan sonra başlayarak, pastanın servis edilmesine adar geçen süreyi kapsamaktadır. Bu nedenle hamur;

  • Ambalajında çıkarıldıktan sonra avuç içi ısısında 5 dakika yumuşak kıvam alıncaya kadar yoğrulur.
  • Hamurun açılması düz bir zemine bir miktar nişasta serpilerek hamur üzerine yerleştirilir.
  • Açarken hamura yapışmayan merdane kullanılır.
  • Hamurun açılma esnasında çatlamasını engellemek için hamur üzerine bir miktar pudra şeker serpilir.
  • Hamurun çabuk kir toplayacağı göz önüne alınarak, kullanılan her malzemenin temiz ve ortamın toz almayacak olmasına dikkat edilir.
  • Şeker hamuru kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler, figür ve şekil kalıpları bastırılarak çıkarılır. Altında kalan nişasta ince fırça ile alınır.
  • Pasta üzerine serilen hamurdaki fazlalıklar sarkma ve akmaların önlenmesi için bıçak ile toparlanır.
  • Hamurun pasta üzerinde sabitlenmesi için gıda yapıştırıcı ile sabitlenir.
  • Pasta üzerinde pürüzün olmaması için düzleştirici şeker hamuru ütüsü kullanılır.

Şeker hamuru kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusu ile hazırlanan pastalar tam stenen şekilde olmaktadır. Şeker hamurunu doğru kullanmak hamurdan beklenenin karşılanmasını tam olarak sağlamaktadır.

Şeker Hamuru Nasıl Kullanılmaz?

Şeker hamuru yapısı gereği kullanıma hazır halde sunulmaktadır. Hamuru fazla süre e ısı içinde yoğurmak hamurun çok yumuşamasına ve yapısında bozulmalara neden olacaktır. Zemin ve merdane konusunda dikkatli davranılmaz ise hamur yapışarak parçalanır. Ayrıca buzdolabında veya dondurucuda saklanması sertleşmesine neden olarak kullanılmaz hale getirmektedir.

Şeker hamur kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusu olarak hamur hava ile temas etmeyecek şekilde muhafaza edilir. Aksi halde hamur bozulur, hem beklenen görsellik yakalanmaz hem de pastanın sunumu ve tadında büyük oranda bozulmalar meydana gelir. Bu nedenlerden dolayı şeker hamuru kullanımı özen gerektirmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir